Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 23 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır?

    Zeytinyağlı Biber Dolmasının Malzemeleri;
    Yarım kg dolmalık biber
    1 su bardağı pirinç
    3 adet soğan
    1 adet domates
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1,5 su bardağı sıcak su
    Yarım demet nane
    Yarım demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Zeytinyağlı Biber Dolmasının Yapılışı: Soğan incecik doğranır. Sıvıyağ ile sararıncaya kadar kavrulur. 30 dakika evvel ılık suda ıslatılmış pirinç, fıstık ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Suyu eklenir. Hafif ateşte suyu çektirilir. Ateşten alınır. Kıyılmış dereotu, nane, maydanoz, baharatalar, tuz, şeker, üzüm, iki limon suyu ilâve edilir ve karıştırılır. Biberlerin başları kesilir. Çekirdekleri ayıklanır. Yıkanır, hazırlanır. Hazırlanan iç doldurularak üzerleri kapatılır. Doldurulan dolmalar, ağızları yukarıya gelmek üzere dizilir. Üzerine bir tabak kapanır. Biraz tuz ve su ilâve edilir. Önce hızlı ateşte, sonra hafif ateşte suyu çektirilir. Soğuyunca servis yapılır.

    Afiyet olsun...


    alıntı
     


Yükleniyor...