yılbaşı mezeleri


Yılbaşı İçin Meze Tarifleri
Yılbaşı Gecesi İçin Meze Tarifleri


Çerkez Tavuğu



Tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dk. kadar pişirin. Kemiklerini ayırın, etini parçalara ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Isıttığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın. Artık servise sunabilirsiniz


Haydari



süzme yoğurt, yarım demet dere otu ve sarımsak Süzme yoğurdun içine yarım demet dereotunu ince kıyalım tuz ve sarımsağıda ekleyip çok azda zeytinyağı damlatıp servise sunalım.


Fava



2 su bardağı kuru bakla içi, yarım su bardağı halis zeytinyağı, 2 adet soğan,1 çay kaşığı şeker, 1 limon Kuru baklaları ayıklayıp akşamdan suda ıslatalım Soğanları ince bir biçimde doğrayıp zeytinyağında kavuralım Diğer tarafta baklayı 4 bardak su, şeker ve tuzla birlikte pişirelim İsterseniz el blandırıyla ya da tel süzgeçten geçirip ezilmiş bir vaziyete getirebilirsiniz Servis tabağına alıp üzeri zeytin yağı döküp limonla süsleyip servise soğuk olarak sunabilirsiniz
 
Üst