yemekteyiz barbaros şansal yemek tarifleri


Yemekteyiz Barbaros Şansal Menüsü
Yemekteyiz Barbaros Şansal yemekleri
Yemekteyiz Barbaros Şansalın yaptığı yemekler
Yemekteyiz Barbaros Şansal Menüsü, Yemekteyiz Barbaros Şansal yemek tarifleri Geçen programda Barbaros Şansal beyin hazırladığı yemeklerin tarifleri.

Çıtır Sebzeli Börek
Üzüm ve Zeytinyağlı Barbunya
Cennet Salatası
3 Renkli Makarna
Fırında Kağıtta Balık
Helatiye

Sebzeli Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler
1/2 Pırasa
1/2 Havuç
5 Adet yufka
1 adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 küçük şişe soda

Yapılışı
pırasalar ince halkalar şeklinde doğranarak ve havuçlar rendelenerek ayrı ayrı az sıvı yağda sote edilir. yufkalar ortadan ikiye bölünerek yarım daire şeklinde harçlardan konup rulo yapılır ve bükülerek tepsiye dizilir, bir rulo pırasalı, bir rulo havuçlu...yumurta, süt, biraz sıvı yağ karıştırılır ve soda ilave edilir, böreğin üzerine dökülür, on beş dakika kadar buzolabında harcın çekmesi beklenir ve fırına verilir.
Afiye Olsun

Üç Renkli Makarna

MALZEMELER
1 paket fiyonk yada arzu ettiğiniz şekilde makarna
sıvı yağ,tuz
Dilediğiniz renklerde toz yada jel gıda boyası

SOSU İÇİN
2çorba kaşığı yoğurt
2çorba kaşığı mayonez
1tatlı kaşığı hardal
2-3 diş sarımsak
çok az zeytinyağ,tuz

YAPILIŞI

3 ayrı tencerede suyu kaynatıyoruz kaynattığımız sulara tuz,gıda boyalarımız ve sıvıyağ ilavesi yapıp makarnalarımızı ayrı ayrı renklendirdiğimiz kaynattığımız suda haşlayıp süzüyoruz.Soğuduktan sonra sosumuzu üzerine gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.


HELATİYE

Malzeme:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağıPudra Şekeri
20 gram damla sakızı
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Bizim Mutfa Un
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı antepfıstığı
Yeteri kadar doğranmış mevsim meyveleri
Şurubu için :
4 su bardağı su
3,5 su bardağı Tozşeker
yarım su bardağı gülsuyu

Şurup için tozşeker, su ve gülsuyunu bir tencerede karıştırın. Şurup haline gelinceye kadar orta hararette kaynatın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için yarım su bardağı süt, su, pudraşekeri ve damlasakızını bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Unu ve mısır nişastasını kalan sütle iyice ezin ve kaynamakta olan karışıma ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten indirin ve tepsiye 1 cm. kalınlığında yayın. Soğuduktan sonra küpler halinde kesin. Hazırladığınız şurup soğuduktan sonra badem ve antepfıstığını şuruba ilave edin. Küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi ve meyveleri şurubun içine bırakın. Meyvelerle birlikte servis yapın.
 
Son düzenleme:
Üst