Terbiyeli Haşlama





Malzemeler :
500 gr. kemikli et
500 gr. patetes
2 havuç
arpacık soğan
tuz
sıvıyağ

Terbiyesi için:
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 tatlı k. un
sıvıyağ
tuz
su

Hazırlanışı :
500 gr.kemikli eti tencereye alın.Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın.Daha sonra tenceredeki suyu dökün ve etleri yıkayın.Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin.Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın.2 adet havucu kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin.Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin.Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin.Üzerine arpacık soğanaları ve sotelenmiş havuçları ilave edin.Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın.Limonu üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin.Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırın.Terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin.Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin.

Afiyet olsun

 
Üşütüp hasta olduğumda hemen haşlama yerim. Çok iyi gelir bana. Üstelik harika da görünüyor. Besin değeride bol bol. Eline sağlık canım. Hastalanınca sana gelecem.
 
Üst