Taze Soğan Yahnisi
Malzemeler
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
100 gr. margarin
1 kg. taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Nane, tuz
Terbiye için:
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene
kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun.
Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin.
3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu
birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.
Afiyet Olsun.

Malzemeler
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
100 gr. margarin
1 kg. taze soğan
1 çorba kaşığı salça
Nane, tuz
Terbiye için:
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene
kadar kavurun.
Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun.
Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin.
3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu
birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.
Afiyet Olsun.