Taze Meyve Jölesi

125 gr kayısı
100 gr kiraz
125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
100 gr çilek
50 gr fruktoz
1 limonun kabuğu (rende)
0,5 tarçın çubuğu
350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
30 gr nişasta
Biraz nane (süs için)
2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.

 
Üst