Tavuklu Pilav
Malzemeler:
1 Adet tavuk göğsü ve 3 adet baget but
1 Adet sogan
2 bardak pirinç
3 kaşık domates ve 3 kaşık biber salçası
tuz, karabiber, pul biber
Tavuk suyu, normal su
Yapılışı:
Tavuk göğsü ve butlarını üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Sonra etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalar haline getirin..
Pirinci yıkayıp, suyunu süzüp bir borcama yayın.. Pirinçlerin üzerini tavuk parçaları ile kaplayın..
Soganı küçük kareler halinde dograyıp bir tavada az yagda pembeleştirip içine salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip az kavurun..
İçine 1,5 bardak normal soguk suyu ekleyin, karıştırıp tavukların üzerine bu karışımı dökün..
3 bardak ılık tavuk suyunu da ilave edip, üzerine biraz daha pul biber serpiştirin..
Fırının orta bölümünde pirincler pişene ve aynı pilav gibi suyunu çekene dek pişirin.
Fırının üst bölmesinde; tavuk parçalarını kızartın
{ Ben yakıyorum siz dilediginiz kadar kızartın}
Yanında turşu ve ayran süper olur
Malzemeler:
1 Adet tavuk göğsü ve 3 adet baget but
1 Adet sogan
2 bardak pirinç
3 kaşık domates ve 3 kaşık biber salçası
tuz, karabiber, pul biber
Tavuk suyu, normal su
Yapılışı:
Tavuk göğsü ve butlarını üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Sonra etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalar haline getirin..
Pirinci yıkayıp, suyunu süzüp bir borcama yayın.. Pirinçlerin üzerini tavuk parçaları ile kaplayın..
Soganı küçük kareler halinde dograyıp bir tavada az yagda pembeleştirip içine salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip az kavurun..
İçine 1,5 bardak normal soguk suyu ekleyin, karıştırıp tavukların üzerine bu karışımı dökün..
3 bardak ılık tavuk suyunu da ilave edip, üzerine biraz daha pul biber serpiştirin..
Fırının orta bölümünde pirincler pişene ve aynı pilav gibi suyunu çekene dek pişirin.
Fırının üst bölmesinde; tavuk parçalarını kızartın
{ Ben yakıyorum siz dilediginiz kadar kızartın}
Yanında turşu ve ayran süper olur