Tavuklu-Nohutlu Bamya

Tavuklu-Nohutlu Bamya





Malzemeler


250 gr Kuşbaşı Tavuk Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Su Bardağı Su
500 gr Bamya
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çorba Kaşığı Haşlanmış Bulgur
1 ÇorbaKaşığı Nane
1/2 Limon
Tuz


Yemeğin Tarifi


İlk olarak 250 gr kuşbaşı tavuk etini derin bir tencereye alın. 1 adet soğanı
yemeklik, küçük küçük doğrayıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etiyle karıştırın.
2 çorba kaşığı margarini de tencereye ekleyip eritin.

2 adet domatesi küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi birkaç dakika çevirerek
karıştırın. Harca 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 çorba kaşığı haşlanmış bulguru harca
ilave edin.

Hepsini 10 dakika daha pişirin. 10 dakika sonra tencereyi ateşten alın.
1 çorba kaşığı nane ve yarım limonu ekleyip servis yapın.
 
Üst