*** tavuk köftesi ***



*** TAVUK KÖFTESİ ***

MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsu
3 dilim bayat ekmek (tost ekmeğide kullanılabilir.)
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz,karabiber
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 demet maydanoz
KIZARTMAK İÇİN:
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
* tavuk göğüsleri bol suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzülür.
* tavuklar tavla zarı formunda küp küp doğranıp derin bi kaba aktarılır.
*göğüs eti elle yada mutfak robotu yardımıyla iyice ezilir.üzerine ekmek içi ufalanır.
*rendelenmiş soğan ve yumurtalarda eklenip tuz,karabiber ve yenibahar katılır.incecik kıyılmış maydanoz ilave edilip galeta unuda eklendikten sonra karışım iyice yoğrulur.
* diğer taraftan ,yumurta bir kaseye kırılıp çatalla iyice çırpılır.galeta unu bir tabağa yayılır.
*sıvıyağ derin bir tava yada tencerede kızdırılır.
* köfte harcından ,kabuklu cevizden biraz daha büyük parçalar koparılıp yuvarlanır,şekil verilir.köfteler önce galeta ununa ,sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.sıcak servis edilir.


AFİYET OLSUN...
 
Son düzenleme:
Köftenin tavuğu falan farketmez. Ben hepsini severim.
Aklımda bu da bulunsun. Yapan olursa yeriz bir gün.
 
Üst