Malzemeler:
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 adet yumurta sarısı
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
Üzeri İçin:
Yumurtanın akı
Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tahin, pekmez ve Şeker bir kapta karıştırılır. Margarin, yumurta sarısı ve vanilya ilave edilerek biraz daha karıştırılır. En son 3,5 su bardağı ( bardak ebadına göre 4 su bardağına olabiliyor) unda ilave edilerek hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır. ( Ben kalıpla yapmayı tercih ettim cevizleri de bütün koydum, klasik kurabiye görüntüsünden çok bisküvi gibi oldu
Önce yumurta akına sonra cevize batırılarak tepsiye dizilir 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15–20 dk. (üzerleri kızarana kadar) pişirilir.
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 adet yumurta sarısı
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
Üzeri İçin:
Yumurtanın akı
Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tahin, pekmez ve Şeker bir kapta karıştırılır. Margarin, yumurta sarısı ve vanilya ilave edilerek biraz daha karıştırılır. En son 3,5 su bardağı ( bardak ebadına göre 4 su bardağına olabiliyor) unda ilave edilerek hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır. ( Ben kalıpla yapmayı tercih ettim cevizleri de bütün koydum, klasik kurabiye görüntüsünden çok bisküvi gibi oldu