Sütlaç...



malzemeler:


1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın

hazırlanması:
1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)

4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
 
Off cok güzel görünüyor Elif,aksam aksam canim istedi iyimi yarin ilk isim sütlac yapmak olsun
 
ben üzeri cevizli alayım

tarçın çok faydalı biliyorum ama sevmiyorum ramazanda yenecek hafif tatlılardan biri de sütlaç

sağol arkadaşım
 
Bayılırım sütlaca helede yeni pişirilmişse sıcak sıcak offffffff
akşama bekleriz arkadaşlar dayanamayacağım ben hemen başlıyorum yapmaya
 
Üst