Süt Tatlısı Tarifi Resimli

Resimli Süt Tatlısı Tarifi ,



Süt Tatlısı Tarifi ,





Malzemeler
1 litre sut
1 su bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi margarin
1-2 tane damla sakizi
1,5 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1poset Droetker krem santi
1/2 cay bardagi sut( kremsantiyi cirpmak icin)




Yapılışı:
Sütü tencereye koyup seker un, nisasta ilave edip orta ateste karıştırarak pişirin
Kaynamaya basladiginda 1 yemek kasigi margarin ve vanilya, damla sakizi ekleyin
3-4 dakika kadar daha kaynatip ocaktan alın
Oda sıcaklıgına geldiginde buzdolabında 1 saat bekletin
1 poset kremşantiyi yarim cay bardagı buzdolabında soğutulmuş süt ile 2-3 dakika çırpın
Soğuyan muhallebiyi ekleyip 5-6 dakika daha çırpın
Büyük boy borcam tepsiyi hafif sıvı yağla yağlayın karısımı yayarak dökün
Buzdolabında 3-4 saat soğutun çıkardıktan sonra dilimleyerek yuvarlatın servis tabağina alın
Üzerine arzuya göre meyveli veya çikolatalı soslardan dökebilirsiniz..
Afiyet Olsun...
 
Üst