Şiveydiz

Şiveydiz





Malzemeler


250 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Demet Taze Sarımsak
1 Kg Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz

Sos Malzemesi


1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Haspir


Yemeğin Tarifi


Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp
kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir
kapta yumuşayana kadar haşlayın.

Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız
ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin.

Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın.
Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.

Afiyet Olsun.
 
Üst