Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Resimli


Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi Resimli
Şıpslı Tavuk Çorbası Tarifi
Şıpslı Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Şıpslı Tavuk Çorbası yemek tarifi

Şıpslı Tavuk Çorbası
Malzemeler
bir bütün tavuk
5 çorba kaşığı un
yarım litre süt
1 bardak su
3 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 kuru soğan
pul biber
sarmısak
tuz
Hazırlanışı
Tavuğu haşlayın. Haşlanmaya yakın suyuna tuz atın. Haşladıktan sonra parçalarına ayırın. Bir kenarda bekletin. Bir kase içinde 5 çorba kaşığı unu su ile muhallebi kıvamına getirin. Bir tencereye sütü, suyu, soğutulmuş et suyunu ve unlu karışımın yarıdan fazlasını koyarak devamlı karıştırarak kaynatın.

Muhallebi kıvamına gelinceye ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Sulu olduğunu düşünürseniz ayırdığınız unlu karışımdan katabilirsiniz.Son olarak parçalara böldüğünüz tavuğu çorbanın (şıpsın) içine katın. Servis ederken doğranmış, margarinle ve pul biberle kavrulmuş soğanı sos olarak ekleyin.

Dilerseniz dövülmüş ve sulandırılmış sarmısak sosu da ekleyebilirsiniz.
 
Üst