Sebzeli Kuzu Sarma

Sebzeli Kuzu Sarma





Malzemeler


750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İçi için:
2 adet havuç
2 adet kabak


Yemeğin Tarifi


Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup,
kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu
budunun üzerine koyun.

Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir
iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını çevirerek sarın.

Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin.
160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates
ile servis edin.

Afiyet Olsun.
 
Üst