Sebzeli Biftek

Sebzeli Biftek





Malzemeler




2 Adet Yağsız Biftek
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
6 Adet Taze Fasulye
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Diş Sarmısak
Tuz


Yemeğin Tarifi


4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış
havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini
ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım
saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.

Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir.

Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim.
Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam
edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış
maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.

Afiyet Olsun.
 
Üst