Sebze Tava




Malzemeler

1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
1 Adet Kabak
1 Demet Maydanoz
Mercanköşk
Tarhur
Fesleğen
1-2 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
Tuz


Yemeğin Tarifi


Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelim. Maydanoz,
mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri buharda veya çok az suda
haşlayalım. iyice piştikten sonra sebzeleri tahta kaşıkla ezerek püre haline getirelim.

Yağsız bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyalım. İyice kızdıralım. Hazırladığımız
sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalım. Şekil verebilmek için sebzenin
içine bir miktar mısır unu veya galeta unu ilave edelim.

Sebzeleri tavada devamlı karıştıralım. Karışımın bir süre sonra katılaştığını ve
sebzelerin birbirine yapıştığını göreceksiniz.

Sebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalım.
Dilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip
ana yemek olarak servis yapalım.
 
Üst