Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu

Malzemeler

5 kilo salatalık
3 adet kereviz
2 baş sarımsak
1 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağı nohut
su
tuz
Yapılışı

Taze salatalıklar iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delinir. aralarına limon dilimleri ve soyulmuş ayva dilimleri konur. Sarımsaklar ve kereviz soyulup yıkandıktan sonra salatalıkların arasına serpişitirilir. Daha sonra nohut ilave edilir. Salatalıkların üzerine çıkacak kadar tuzlu sukonup kavanozların ağzıhava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatılır. 3 hafta serin yerde bekletilir.
 
Evde yapılmış turşunun yerini hiçbirşey tutmuyor ama sağolsun vede Allahım sağlıklı ömürler versin anneannem benim yerime hallediyor bana hazır yemek kalıyor
ama bir kenarda dursun tarif tabi
 
Üst