Portakallı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakallı Pilav Tarifi Resimli
    Portakallı Pilav Yapılışı


    Portakallı Pilav Malzemeleri:
    2 su bardağı pirinç
    2 portakal kabuğu rendesi
    2 su bardağı portakal suyu
    1 su bardağı su
    2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 tatli kaşığı tuz


    [​IMG]


    Portakallı Pilavın Yapılışı: Tereyağ eritilir, sıvıyağ eklenir. Üzerine yıkanmış pirinçler eklenir ve kısık ateşte bir iki karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı portakal suyu ve 1 su bardağı su eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişmiş pilavın üzerine portakal kabuğu rendesi eklenir ve pilav kariştırılır. Üzerine temiz bir havlu örtulerek demlenmesi beklenir.


    alıntı
     


Yükleniyor...
Benzer Konu başlıkları - Portakallı Pilav Tarifi
  1. Aysell
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    886
  2. Meryem
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    756
  3. Alara
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    1,532
  4. Yasemin
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    751