Pirinç Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Cevap: Pirinç Pilavı

    Püf noktası :
    1-2 damla limon suyu (Beyaz olması için)
    Her bardak pirinç için 1 tane kesme şeker (Tane tane olması için)

    Şehriyeli pirinç pilavı sevenler için de ilk başta çok az yağda şehriyeler kavrulursa daha sonra pirinç konulduğunda yağ ilave edilirse yağ yanmamış olur. Eğer margarin kullanıyorsanız pirinçlerin kavrulma süresi tam yağın erimesiyle eşit olmalı. Su ilave edildikten sonra kaynayana kadar karıştırılmalı kaynadığında ağzı kapatılmalı. Bir de ben yıkamadan ve ıslatmadan yapıyorum. Nişastasının daha bir lezzet verdiğine inanıyorum.

    Limon ve şeker hariç diğerleri benim yöntemlerim :D Pilavımı herkes beğenir de bunlara bağlı mı değil mi bilmiyorum denemek isterseniz denersiniz artık :)
     


Yükleniyor...
Benzer Konu başlıkları - Pirinç Pilavı
  1. Aysell
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    2,594
  2. Sitem
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    590
  3. Meryem
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    1,208
  4. Dark
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    1,764