Pancar Turşusu Tarifi Resimli


Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır

Pancar Turşusu Malzemeleri:
2,5 kg pancar
10 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz





Pancar Turşusunun Yapılışı:
Pancarların köklerini yapraklarını kesin.İsterseniz yapraklarını atmayın turşunun içine konulduğunda acaip lezzetli oluyor. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
Temiz bir kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.


alıntı
 
Üst