nefis börekler

#1
PATATESLİ BÖREK
Malzemeler:
3 adet yufka,
6 adet patates
250 gr. kaşar peyniri,
1 çay bardağı süt,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 adet yumurta,
2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ.




Yapılışı:
Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın.

YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
3 adet yufka,
3 adet yumurta,
200 gr margarin,
1 demet maydanoz,
250 gr beyaz peynir,




Yapılışı:
Yağı eritin. Yumurtalarla iyice çırpın. Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün. 4 eşit parçaya bölün. Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun. 20 dakika bekletin. Kuru bezin üzerine çıkarın. Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.

TAVUKLU ZARF BÖREĞİ
Malzemeler:
3 adet yufka,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bar. tavuk suyu.

İç Malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü,
100 gr. ceviz içi,
Tuz, karabiber,
1 çay kaş. çörek otu.





Yapılışı:
Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı serin. Yumurtalı karışımla ıslatın. Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine yine yumurtalı karışım sürün. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. İç için tavuğu haşlayın. Etleri küçük parçalara bölün. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

 
#2
ben almıym blue teşekkürler 15 gündür can sıkıntısından börek pasta yapıyorum yaw
teşekkürler tamam denicem eminim çok güzellerdir
 
#4
hanımlar öyle anlatmakla olmaz bu börekler,çörekler.
yok şu güzel,yok bu kolay ayıp yawwww..
akşama yapın gelin forumda hep beraber yiyelim işte :)
 
#8
Aysell anneni çagır okusun
bu aksam isterim bunlardan
hepside çok güzeldir garanti
emeğine saglık ..
offf karnım acıktı yaf..
tesekkürler ..
 
#9
Valla karnımda acıktı heee bi de yanında çay olsa ne iyi olurdu

Paylaşıma tşkler BLUE emeğinize sağlık
 
#10
Yaw! Olmaz ki bu saatte buda yapılmaz ki

Acıktım.. Nerden daldım buraya beaa.. Acil cıkış nerdeeeeeeee ;) :

Ellerinize saglık demek isterdim ama ben sadece baktım valla yedigimde derim Blue
 
Üst