marmara bölgesinde buğdayın son 4 yıllık üretim miktarı

'Sorun Cevaplayalım' forumunda zamaneanne tarafından 15 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. marmara bölgesinde buğdayın son 4 yıllık üretim miktarı ne kadardır?

    Cevap: marmara bölgesinde buğdayın son 4 yıllık üretim miktarı

    Marmara bölgesinde buğday en çok üretilen hububattır. Ekili alanların yaklaşık yarısı buğday olup buğdayı şekerpancarı, mısır ve ayçiçeği izler. Bölge, Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73'ünü, mısır üretiminin ise yaklaşık %30'unu gerçekleştirir. Bağcılık da hayli gelişmiş olup Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Avşa ve Bozcaada üzüm ve şarapları meşhurdur.TÜİK verilerine göre, bir önceki yıla göre buğday üretimi %15,8 oranında artarak 20,6 milyon ton olmuştur.

    [​IMG]
     


Yükleniyor...