Mandalina Kabuğu Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    1 Kg Mandalina
    1.5 Kg Toz Şeker
    2 Su Bardağı Mandalina Suyu
    1 Limon Suyu



    Yemeğin Tarifi


    Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın
    ya da robottan geçirin.

    Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan
    şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.

    Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu
    da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

    Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

    Afiyet olsun.
     



  2. hayatımda bi sefer yemiştim ama çok güzel, hane diyordum mandalina kadar güzel leziz dir.kesene bereket banada afiyet olsun.:f196::f73::f9:
     


Yükleniyor...