Makarna Böreği

Malzemeler:

2 adet yufka
2 adet yumurta
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket makarna (kesme, fiyonk yada burgu olabilir)
isteğe göre maydanoz
2 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:

Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (yaklaşık 6–7 dakika). Süt, sıvıya yağ, yoğurt ve yumurtayı birlikte çırparak sos yapın. Peyniri ufalayın, makarna ile karıştırın. İsteğe göre maydanozları kıyarak bu karışıma ekleyin.
Orta boy bir borcamı margarinle yağlayın ve yufkanın birini borcama serin. Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine sosun yarısını dökün. İkinci yufkayı sererek üzerine kalan sosu yedirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Üst