Kiremitte Levrek Balığı




Malzemeler


2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, beyazbiber


Yemeğin Tarifi



Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin.
Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.

Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak
robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece
ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap
dökerek servis yapın.

Afiyet olsun..
 
Üst