keşkül nasıl yapılır resimli


resimli keşkül yapımı
KEŞKÜL
14 aralık 2010




Malzemler

* 8 bardak süt
* 1 1/4 bardak toz şeker
* 1 bardak hindistan cevizi tozu
* 1 çay bardağı pirinç unu
* 1 bardak iç badem
* Tuz

Hazırlanışı : Bir havana, iki üç defa da olmak üzere elinizdeki toz hindistan cevizi ve badamleri azar azar 1 çay bardağı sütü koyarak dövülür veya robottan geçirilir.Toz hindistan cevizlerinin ve bademlerin iyice ezilmesini sağlanır, sonra da toz hindistan cevizi olan sütle birlikte 10 dakika kadar karıştırarak kaynatılır. Sonra tülbentten geçirerek başka bir tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuzu katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan başka bir kaba pirinç ununu koyarak bunun üstüne 1 bardak suyu sicim gibi akıtılır ve bir taraftan da karıştırarak pirinç ununu su içinde eritilir. Bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yine sicim gibi akıtarak ve bir yandan da hızlıca karıştırarak iyice yedirilir, durmadan bir taşım kaynayana kadar karıştırılır pişince tencereyi ateşten alarak hemen tatlı kaselerine bölünür ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca tam ortalarına, kaynar suya sokulup çıkartılarak kabukları soyulmuş ve dövülmüş badem içi veya hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapılır. Afiyet olsun
 
Üst