Keşkek

#1


Malzemeler

* 1 tas keşkeklik buğday
* 250 gr. et
* Tereyağı
* Tuz

Yapılışı

1. Keşkeklik buğdayı 1 gece önceden ıslatın. Islatmadan önce iyice ovarak suyunu akıtın.

2. Düdüklü tencerenin dibinde büyük parçalar halinde kesilmiş etleri, rengi değişene kadar pişirin. Islatmış olduğunuz buğdayın suyunu süzdürün ve yine ovarak güzelce yıkayın. Buğdayı etlerin üzerine koyun. Suyunu ve tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede 20-30 dk. kadar pişirin. (Su miktarını 1 ölçüye 4 ölçü olarak ayarlayın).

3. Piştikten sonra düdüklü tencerenin havasını çıkarın ve kapağını açın. Pişen keşkeği tahta kaşıkla etlerini parçalayarak bir güzel karıştırın.

4. Üzerine kızdırılmış, bol tereyağı gezdirip afiyetle yiyin...
 
#2
Anemmm! Benim memleketimin yemegi... Hemde düğünlerimizin anayemegi valla.. Olmazsa olmazlardan yani

Anam çok güzel yapar ama ben çok sevmem, ne biçim köylü isem ;) :

Ellerinize saglık WisH
 
#5
adı değişik biz dövme pilavı deriz. Düğünlerin baş yemeğidir öylesine olmazsa olmazlardan emeğine sağlık WİSH
 
#6
Ahaaa inanmıyorum gözlerime, içinde soğan yok, domates yok tam benlik
Valla bunun üzerine şöyle kocaman bir alkış birde ellerine sağlıkkkkk WisH derim ben ilk fırsatta deneyeyim
 
#7
keşkek çok duydum ama hiç yemedim bende aslında bi denesemmi diye düşünüyorum koly gibide görünüyor

teşekkürler Wish ellerine sağlık
 
#11
Hangi yörenin yemeğidir tam bilmiyorum ama o yörenin forumdaşllıları ya da tarifte bulunan çağrışırsa lezzeti daha farklıdır. Lezzetli bir yemeğe benziyor. Ellerine sağlık, akşama yemek menülerimden...
 
Son düzenleme:
Üst