Kaymaklı Çerkez Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Berfin tarafından 12 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG][/



    Malzemeler :
    4 su b. un
    yarım p. yaşmaya
    1 çay b. irmik
    1 çay b. süt
    2 yumurta
    125 gr margarin
    2 çorba k. yoğurt
    2 çorba k. tozşeker

    İç malzemesi için:
    1.5 su b. ceviz
    1 yumurta
    1 çorba k. un

    Şerbeti için:
    5 su b. tozşeker
    4 su b. su
    1 dilim limon

    Üzeri için:
    yeşil fıstık
    kaymak

    Hazırlanışı :
    4 su b. un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. İçerisine maya, yumurta ve süt konulur. İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır. Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır. Hazırlanan hamur uzun bir şekilde açılır. İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılır.Bir süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek yağda kızartılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fıstık konularak servis yapılır.

    Afiyet olsun

     


Yükleniyor...