Karalahana çorbası

Malzemeler:
1 demet karalahana
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Çok az karabiber
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

Yapılışı:
Lahana yapraklarını güzelce yıkayın.Ortadan ikiye bölerek ince şeritler halinde doğrayın.Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun.Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edin.2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyin. Tuzunu , karabiberini ayarlayın.Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.Haşlanmış kuru fasulyesiyi tencereye aktarın.Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatın.Ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltıp limonla servis edin.
 
Üst