Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler

'Türkiyem' forumunda Merve tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler
    Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler Nelerdir


    Bölgede yetişen başlıca tarım ürünleri;

    Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır. Türkiye toplam üretiminin % 85′i bölgeden karşılanır.

    Çay : Giresundan Gürcistana kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir. Rize çevresinde yoğunlaşır. Türkiye toplam çay üretiminin %100′ü bu bölgeden karşılanır. Tabii ekim alanı en dar olan ürünlerimizdendir.

    Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümünde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir. Ayrıca Batı Karadenizde Düzce dolaylarında da üretimi yapılır. Türkiye toplam tütün üretiminin %13′ü bölgeden karşılanır.

    Mısır : Bütün kıyı boyunca yetiştirilir.

    Elma : Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir.

    Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır.

    Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir.

    Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır.

    Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır.

    Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır.

    Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır.
     



  2. Çok teşekkür ederim hem performans ödevime yardımcı oldunuz hemde bana bir çok bilgi verdiniz. size ne kadar teşekkür edersem az.....
     


Yükleniyor...