Kalamar Tava




Malzemeler


6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz

Sos İçin:

1 Kutu Doğranmış Domates
1/2 Yarım Havuç
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen


Yemeğin Tarifi


Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında
halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım
(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)

Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla
ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene
dek kızartalım.

Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım.
Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek
yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp
tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika
kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.

Afiyet olsun.
 
Üst