kadayıf sarma

Malzemeler;

350gr yas tek kadayif
1 su bardagi cekilmis ceviz ici
Yarim paket tereyagi


Serbeti icin:

5 su bardagi su
4 su bardagi seker


Yapilışı:

Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım.)
Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz.
Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün.
Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Buleciğim bu gün yine döktürmüşsün canımm ellerine sağlık Bu arada benim üst katım boşaldı hemen sana tutayım canım:D Yalnız taşınırken tatlı tepsilerini unutayım deme :) :)
 
Buleciğim bu gün yine döktürmüşsün canımm ellerine sağlık Bu arada benim üst katım boşaldı hemen sana tutayım canım:D Yalnız taşınırken tatlı tepsilerini unutayım deme :) :)
tepsilerimi unutmam canım ama bu iş böyle olmuyor evin heryeri un şeker şerbet

en kısa zamanda unlu mamuller açmalıyım
 
Üst