İstiridye Külbastı

Malzemeler


6 Adet istiridye
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
30 gr. Krema
1 Çorba Kaşığı Tulum peyniri
Roka ve Dereotu



Yemeğin Tarifi


İstiridyelerin birer tarafını açıp, güzelce temizleyin. Bir kaba, açılan kısımları yukarı
bakacak biçimde dizin. Üstten ısı veren fırında 5 dakika pişirin.

Tavaya tereyağı koyup eritin. sarmısağı yağda pembeleştirin. Krema, dereotu ve
tulum peynirini ilave edin. Bu karışımı istiridyelerin üzerine dökün.

İstiridyeleri roka yaprakları ile servis yapın.
Aiyet olsun.
 
Son düzenleme:
kül bastı deyince aklıma kemal sunal rahmetli habam sınıfdaki filmi aklıma hep geliyor.bu harika bi yemek bende bu gün baya yemek yedim
 
Üst