Ispanak Yoğurtlaması..




Malzemeler

1 kg. ıspanak
2 yemek kaşığı un
Yarım fincan sıvıyağ
300 gr. yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı

Ispanakları bolsuyla yıkayın ve süzün. Tencerede kavurarak kendi suyuyla pişirin.
Başka bir tencerede yağla unu kavurun. Daha sonra pişen ıspanağın suyunu süzüp kavrulan una ilave edin. 5 dk. kadar kavurup soğumaya bırakın.
Sarımsaklı yoğurtla beraber iyice karıştırılıp servis tabağına alınır. Bu arada yoğurtla sarımsağın miktarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
Üzerine de tereyağıyla kırmızı toz biberi kızdırıp gezdirin
 
Üst