Islak Kurabiye

'Sorun Cevaplayalım' forumunda EyLüL tarafından 7 Eylül 2011 tarihinde açılan konu


  1. Islak Kurabiye nasıl yapılır tarifini



    Malzemeler

    1 paket (25 gr.) kakao
    1/2 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin veya tereyağı
    1 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı şeker
    Aldığı kadar un

    Şurubu için:

    3 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı su

    Hazırlanışı

    Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapın ve üzerlerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri soğuk şurubun içine hızlıca batırıp çıkarın. Bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Üzeri için arzu ederseniz Hindistan cevizi yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.
     


Yükleniyor...