Iftar yemekleri

İftarlık Yemekler(yöresel yemekler İç anadolu)

İftarda ne pişirsem diyenlere öneriler..

EzoGelin Çorbası


MALZEMELER

2 çorba kasigi un

2.5 çay kasigi nane

2.5 su bardagi et suyu

2 çorba kasigi margarin

1/2 çay kasigi karabiber

1/4 kg kirmizi mercimek

1/2 çay kasigi kirmizibiber

Tuz

4 kisilik

Hazırlanışı :

Kirmizi mercimegi temizleyin ve bir tencerede kaynattiginiz et suyunun içine atin. Mercimek iyice yumusayip dagilincaya dek pisirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateste birakin. Bu sirada unu diger bir kapta hafif ateste tahta bir kasikla devamli karistirarak kavurun. Unun rengi degistiginde agir agir ilik su ilave ederek macun kivaina getirin ve et sulu mercimegi yavas yavas karistirarak ilave edin.Bunu bir tasim kaynatip atesten alin. Diger bir kapta yagi eritin, içine kirmizibiber, nane ve karabiber katin. Bu yagi çorbanin üstüne dökün ve bir iki karistirip, servis yapin.


-------------------------------------------------------------

Beypazarı sarması (Ankara)


malzemeler:
200 adet orta boy asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
2 sap taze soğan
150 gr. kıyma
yarımşar demet taze nane, dereotu, maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Taze yapraklar sertliğine göre haşlanır, süzgece çıkarışır (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyılır, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırılır. Harca bir su bardağı su katılır, yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serilir, enlemesine az miktarda iç konur, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatılıp, rulo yapılarak sarılır. Sarmalar tencereye düzgünce dizilir. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirilir, porselen bir tabak kapatıldıktan sonra, temcerenin kapağı kalapıtlır. Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
Not: Beypazarı sarmasında özellikle az miktarda kıyma kullanılır ve az miktarda içle sarılır.

-----------------------------------

Patlıcan orta (Konya)


6 kişilik
Gerekli malzeme:
1 kg patlıcan
1 kg kuzu kol kuşbaşı
2 soğan
250 gr sivribiber
100 gr tereyağı
250 gr domates
Tuz, kırmızıbiber

yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip her bir parçayı üçe bölün. Tuzlu suda bekletin.
Eti düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin.
Hazırladığınız malzemeyi etle birlikte 5 dakika kaynatın. Tuz ve kırmızıbiber serpin.
Patlıcanları sudan çıkarıp sıkın ve etin üzerine bastırıp pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

-----------------------------------------------

İrmik helvası


6 kişilik
Gerekli malzeme
250 gr tereyağı
2 su bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 paket hindistancevizi
1 paket dolmalık fıstık

Yapılışı:
Kızdırılmış tereyağında dolmalık fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İrmiği ilave edip kavurmaya devam edin.
Ayrı bir kapta şeker ile sütü karıştırın. Kavrulmuş irmiğin üzerine soğuk şekerli sütü ekleyin. Topak olmaması için hızlı hızlı karıştırın. Karışım kaynayınca ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

Yarın akdeniz yöresi
Afiyet olsun arkadaşlar..
 
iftar menüsünü erken verdin.. yarım saat kala iyi olurdu..dolmalar filan.güzel . eline sağlık ezlem
 
teşekkürler ezlem patlıcan orta mutlaka denerim zaten diğerlerini biliyorum(hiç mütevazi değilim )
 
ezlem bu listeyi hergün mü atsan aceba yemek derdinden kurtarırsın bizleri canım ama lütfen benim yiyeceğim yemekleride atmayı ihmal etme :( yazık bana dimi
 
Ben çorbayı alıp kaçayım hemen. Dolmadan da vazgeçilmez ama ben herzaman yiyorum. Onun için dolmaları topicin kapısında bekleyen Tual'e bırakıyorum.
 

Oktay Usta'nın İftar Çorbası



MALZEMELER
1 su b. mısır
1 su b.aşurelik buğday
tavuk suyu
terbiyesi için:
1 su b. yoğurt
2 yumurta
1 çorba k. un
üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz,nane
sıvıyağ,tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Daha önceden hazırladığınız tavuk suyunun içine mısırları ilave edip
pişmeye bırakın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları ilave edin.
Bu arada yoğurt,yumurta sarısı ve un ile terbiye hazırlayın. Soğuk su ilave
ederek kıvamını ayarlayın. Kaynayan çorbaya ilave edin.Daha sonra didiklenmiş
bir kase tavuk etini de çorbanıza ekleyin. Başka bir tavada
tereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. çorbanızın
tuzunu ayarlayıp servis kasesine alın. En son sosu üzerine gezdirin.


SEBZELİ PATATESLİ KAVURMA
MALZEMELER:
Yarım kg et
1 soğan
1 biber
2 domates
1 çorba k. salça
1 tatlı k. un
1 tatlı k. biber salçası
1 kase sebze kurusu

Üzeri için:
5 patates
1 çorba k. tereyağı
tuz,kırmızı biber, kekik

HAZIRLANIŞI:
Kuru sebzeler sıcak suda 10 dk kadar
bekletilir.Tencereye sıvı yağ alınır. Üzerine
etler ilave edilerek kavrulmaya başlanır.
soğanlar ve biberler doğranır.soğanlar ete
ilave edilir. daha sonra biber ve domates
salçası ilave edilir.doğranmış biber ve domatesler
de ilave edilir.ve biraz pişirilr. daha sonra kuru
sebzeler ilave edilir.un da eklenip karıştırılır.
Su ilave edilerekpişmeye bırakılır. Sos koyulaşıp
malzemeler pişince bir fırın kabına aktarılıp
haşlanmış halka patatesler üzerine dizilir. tuz,toz
kırmızı biber serpilip üzeri kızarana kadar fırında
pişirilir.
Milföy Baklavası

Malzemeler :

* 12 milföy hamuru
* 2 su b. badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k. toz şeker

Şerbeti için:
* 3 su b. toz şeker
* 3 su b. su

Hazırlanışı :

Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin. Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Üzerine 2 adet yumurta akını kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.Fırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın. Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın.

Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
 
iftar Yemekleri

Discover arkadaşım bu ne sofra böyle :( ne güzel görünüyor.Ben de acıktım sanki :)
 
iftar Yemekleri

Orucu bozdurtacaksınız şimdi. Baktıkça bende açıktım :oops:Anneme şu çorbadan yaptırtacam akşama
 
Üst