Hünkar Beğendi

#1
Hünkar Beğendi





Malzemeler


500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik


Yemeğin Tarifi


Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından
tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba
kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en
son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.

Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika
bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.

Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek
kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında
ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini
ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis
yapın.

Afiyet Olsun.
 
Üst