Hoşmerim

Anadolu'nun pek çok ilinde karşımıza çıkan Hoşmerim tatlısı, Konya'da biraz farklı hazırlanıyor. Genel olarak üzerine pudraşeker serpilerek sunulduğu gibi bir sıra bal ve bir sıra kaymak eklenerek de servis yapılıyor. Lokantalarda çekilmiş hindistancevizi ile süslüyorlar.


Malzemeler:
200 gr kaymak
1 su bardağı su
Aldığı kadar un

Süsleme için:
Çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
Kaymağı bir tavaya alın. Unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşınca 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın. Tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin.

Tahta kaşıkla üzerine bastırıp alt kısmını kızartın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kaşıkla üzerini şekillendirin. Ortasına antepfıstığı ekleyip ılık olarak servis yapın.
 
evet konyada farklı hazırlanıyormuş. Beypazarı usulünde hazırlananı ben çok severim. Konya usulü biraz değişik olsa da tadına bakmak isterim. Ama eminim beypazarı'nınki daha güzeldir
 
Her yörenin kendi höşmerimi vardır Balıkesirde bunu peynirle yaparlar oda güzel olur ama ben senin verdiğin tarifi daha çok seviyorum teşekkürler Gazel
 
Konya'nın sevdiğim nadir yiyeceklerinden biridir

Biraz zor alışmıştım yemeklerine
 
Üst