Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta (8 Kişilik)



Malzemeler


1 kilo havuç
1 bardak şeker
1 bardak su
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
50 gr margarin
Hindistan cevizi


Yemeğin Tarifi


Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek
orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alarak içine margarin koyup
sıcaklığıyla eritip iyice karıştırın.
Bisküvileri kırarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir
kaseye bastırıp, buzdolabına koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alın ve
servis tabağına çıkarın.
Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz soğutup tatlının
üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar
dolapta bekletin.
 
Üst