[günün yemeği]

Bugünün yemek tarifleri Fırında Sosisli Tavuk,Patates Böreği,Balkabaklı Piramit Pasta. İşte Oktay Usta'nın son tarifleri
Fırında Sosisli Tavuk

Malzeme :

* 6 parça tavuk pirzola
* 1 kase mantar
* 2 sosis
* 2 diş sarımsak
* 2 domates
* soya sosu
* biberiye
* çiçek yağı
* karabiber

Üzeri için:

* kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Tavuk pirzolaları tavada yarı kıvamda pişirin. Mantarları,sosisleri ayrı bir tavada soteleyin.Üzerine ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. Fırın kabına tavuk pirzolayı alın.Üzerine soya sosunu ilave edin. Karabiberi ekleyin.Üzerine sotelenmiş mantarlı sosisli karışımı ekleyin. Üzerin edomatesi ekleyin.Biberiye ilave edin. Tavuk etlerin üzerine kaşar peynir rendesi serpin.
Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin.

Patates Böreği


Malzeme :

* 4 su b. un
1 p. kuru maya
tuz, su

İç harcı için:

* 6 patates
* 150 gr. beyaz peynir
* 1 tutam maydanoz
* 5 sap yeşil soğan
* tuz, karabiber, pulbiber
* tereyağı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 paket kuru mayayı ekleyin.Tuz ilave edin ve ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru merdane yardımıyla açarak yuvarlak şekiller verin İç malzemesi için:6 adet patatesi haşlayın ve karıştırma kabına rendeleyin. Patatesin üzerine beyaz peyniri rendeleyin.Üzerine ince kesilmiş maydonozu ve taze soğanı ekleyin.Tuz,karabiber,pulbiber ilave ederek hepsini karıştırın. Açmış olduğunuz hamurların üzerine patatesli ve peynirli içi harçatan ekleyin. Daha sonra hamurun kenar kısımlarını uçlarını birleştirip hamuru kapatın. Hammuru ters çevirin ve elinizle hafifçe bastırarak genişletin.

Teflon tavaya böreği alın ve arkalı önlü pişirin. Pişen böreklerin üzerine tereyağı sürün. Servis tabağına pişen patates böreklerini alın.Beyaz peynirve domates ile servis edin.

BALKABAKLI PİRAMİT PASTA

Malzeme :

* 2 kg balkabağı
* 1 su b. tozşeker
* 2 paket pötibör bisküvi
* 2 muz

Üzeri için:

* 1 poşet kremşanti
* 1 çay b. süt
* ceviz

Hazırlanışı :

2 kg.balkabağını kesin ve tencereye alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek ocağa alın.Balkabak piştikten sonra püre kıvamına getirin. Balkabağı püresi soğuduktansonra üzerine petibör bisküvileri kırın. Fırın poşetini tezgaha serin.3 sıra halinde petibör bisküvi yerleştirin. Ortadaki petibörlerin üzerine balkabağı püresini yerleştirin. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Tekrar balkabağı püresini yerleştirin. Diğer sıradaki petibör bisküvileri yanlarına kaplayın. Bu şekilde pastayı buzdolabında dinlendirin. Kremşantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın. Pastayı kremşanti ve ceviz ile süsleyip pastanızı servis edin
 
sevgil yfse üyelerimiz konuları genellikle ana sayfadan takip etmektedirler o yüzden emek verilerek yapaılan çalışmalar ana saydadan hemen düşmesin diye günlük konu atımına 3 konu sınırlaması koymuştuk o yüzden üzülerek belirtiyorum konu atımını aştınız ve konularınız tarafımdan silinecektir..
 
Üst