Fırında Tavuk Kızartması

#1
Fırında Tavuk Kızartması

Malzemeler :
• 1. 250 gr tavuk
• 3 yemek kaşığı limon suyu
• 2 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
• Biraz karabiber- tuz
• 2 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Tavuk Kızartması yemeğinin Hazırlanışı :
Tavuğu temizledikten sonra uzunlamasına ikiye bölün. Limon suyu, tuz ve biberle ovup 24 saat bekletin. Göğüs kısmı üste getirilerek kızartılacak kaba yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 50-55 dakika arası 200 derecede fırında kızartın. Kenarına akan yağla arada üzerini yağlayın.
 
#6
Ben bunu denemedim hiç hemen deniycem ben genelde 1 gün öncesinden yoğurt,zeytinyaği ve baharatla hepsini karıştırıp bekletiyorum oda nefis oluyor bu güzel tarif için teşekkürler oya...
 
Üst