Ev yapımı peynir

EV YAPIMI PEYNİR

Malzemeler

2,5 litre süt
Yarım çay bardağı limon suyu (küçük kahveci bardağı ile)
1 çay kaşığı tuz



Yapılışı

Sütü kaynatıp, soğuttuktan sonra 1-2 gün buzdolabında bekletip, üzerindeki kaymağı alıyoruz. (kaymak sevmeyenler sütü kaynattıktan sonra hemen peynir yapabilirler)
Kalan sütü tekrar ısıtıp, kaynamaya başlayınca limon suyunu hızlı bir hareketle içine döküp bir iki kez karıştırıyoruz.( limon suyunu önce bir bardağa sıkıp, aniden tencereye eklemek önemli, azar azar dökünce peynir oluşmayabiliyor)
Peynir çökeltisi oluşup, sarı suyu görününce altını söndürüp, tuzunu ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra süzgece döküp süzüyoruz. Süzülen su hamurişlerinde kullanılabilir.
 
Evet ekşimik yada lor peyniri tadında oluyor.Dileyen kahvaltıda yada börek için iç malzemesi olarakta kullanabilir
 
Yav Sulfi şu yemek, dantel, oya konularında lütfen ilk yorumlar arasında yer alma tutamıyorum kendimi
yav bu konulara mümkünse beyler müdahale etmesin
 
Yav Sulfi şu yemek, dantel, oya konularında lütfen ilk yorumlar arasında yer alma tutamıyorum kendimi
yav bu konulara mümkünse beyler müdahale etmesin
Nedemek yani beyler lezzetten anlamazmı diyon sen he
Börekte ne güzel olur imm sıcak sıcak sahurda uygulasakmıki
İftardan yeni kalktık gerçe ama
 
Üst