Etli Ana Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Etli Ana Yemekleri


    Etli Ana Yemekleri Tarifleri

    Marullu Kuzu Kapama


    Malzemeler:

    500 gr kuzu eti (yağlı)
    yarım demet taze soğan
    yarım demet maydanoz
    isteğe göre tutam taze nane
    1,5 – 2 su bardağı su
    Tuz
    marul ya da kıvırcık yaprakları

    [​IMG]

    Yapılışı

    1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.
    2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.
    3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
    4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.
    5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.

    Tavuk Kavurma


    Malzemeler

    1 adet tavukgöğsü (2 parça)
    1 adet dolmalık kırmızıbiber
    1 adet orta boy soğanın yarısı
    1 diş sarımsak

    Marinesi

    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    tuz
    karabiber
    2 çay kaşığı zerdeçal
    1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)

    [​IMG]

    Yapılışı:

    1- Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
    2- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
    3- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.
     


Yükleniyor...