Enginar ve Avakado Salatası



5-6 tane enginar (haşlanacak)
2 adet avokado (eğer sertseler yumuşamaları için birkaç gün oda sıcaklığında kalmaları gerek)
1 demet taze soğan (kıyılacak)
1 kutu mısır
100-150 gr. kornişon veya salatalık tursusu (ufak ufak doğranacak)
100 gram ceviz (ufalanacak)


Enginar ve avokadoyu kuşbaşı doğrayın ve soğan, mısır, doğranmış tursu ve ufalanmış cevizle iyice karıştırın.

Salata sosuna gelince :

2 adet limon suyu
1 tatlı kasığı hardal
1 tatlı kasığı mayonez
Yeteri kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı seker
Yeteri kadar tuz.

Bu sosu iyice karıştırıp enginar ve avokadoların üstüne döküp iyice karıştırın.
Bu salatayı birkaç saat öncesinden yaparsanız sos iyice sebzenin içine girer.
Servisten önce salatanın üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin.

 
Üst