Elmalı tart




Malzemeler:
Hamur için:

320 gram un (2 su bardağı)
1 çay kaşığı tuz
125 gr. margarin
3 yemek kaşığı mısırözü yağı
5-7 yemek kaşığı su

İçine:

4-5 adet elma (tercihen golden)
150 gram toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Yapılışı:
Hamur malzemelerini genişçe bir kaba koyun ve iyice yoğurup hamur haline getirin.
Elmaların ortalarını temizleyip ince dilimler kesin.Elmalara diğer iç malzemelerini katıp iyice harmanlayın.
Hamuru 2/3 ve 1/3 olmak üzere ikiye bölün. 2/3 'lik kısmı oklavayla açın. Tabanını ve kenarını yağlayıp unladığınız 22-24 cm'lik yuvarlak tepsiye(borcama), kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
Yaptığınız elmalı içi üzerine döşeyin.
1/3'lük hamuru da açıp üstünü bu hamurla kapatın. Kenarlarını bir çatalla bastırarak yapıştırın. Üstteki hamura çatalla veya bıçakla delikler açın ki ısı girsin ve elmalar pişsin.
200 derece fırında 40-45 dakika pişirin (Akan elma suyunun fırınınıza yapışmaması için, kabın altına boş tepsi koymakta yarar var). Dilerseniz elmalı tartın yanına (tart ılık olacak) vanilyalı dondurma koyarak servis yapın.
 
Üst