Elmalı Milföy Pasta

Elmalı Milföy Pasta (10 Dilim)



Malzemeler


450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)
1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri
100 gr Bademezmesi
600 gr Kremşanti
1 kg Elma
1 Kırmızı Elma
4 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Su Bardağı Elma Suyu
1 Portakal
1 Tarçın Çubuğu
3-4 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Paket Vanllya
200 gr Böğürtlen Reçeİi
Nane Yaprakları


Yemeğin Tarifi

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Milföy yapraklarını ikişerli
olarak üst üste yerleştirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare
şeklinde açın. Açtığınız hamurlardan birinin üzerine pudraşekeri serpin.

Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bademezmesi ile
50 gr krem şantiyi karıştırın. Karışımı açtığınız diğer milföy yapraklarının
üzerine sürün. Hamuru tek tek önceden ısıttığınız fırında 15 dakika
kadar pişirin. Hamurlardan soğumadan bir kelepçeli kalıpla yuvarlak
daireler çıkarın.
Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp
dilimleyin. Kırmızı elmayı da çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Portakalın
kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.
Bir tencerede şeker, portakal suyu ve kabuğuyla tarçını kaynatın.
Kırmızı elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karışımda pişirip çıkarın.
Diğer elma dilimlerini tencereye alıp 5 dakika pişirin ve nişastayı ilave
ederek karıştırın. Soğumaya bırakın.
Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin. Böğürtlen reçelini kalan
portakal suyu ile 2 dakika kaynatın.
Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün. İlk hamura
nişastalı elmalı karışımdan ve kremşantinin üçte birini sürün.
Diğer hamuru üzerine yerleştirip işlemi tekrarlayın. Kalan hamuru en
üste yerleştirip kremşanti ile kaplayın. Kırmızı elma dilimleri ve nane
yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 
Üst