Elbistan Tava

#1
Elbistan Tava





Malzemeler


250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber


Yemeğin Tarifi


250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp,
eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup,
sote edin.

Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş
dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.

1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan
dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini
kaybettirmeden kızartın.

Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada
birkaç dakika çevirin.

Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates
sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından
çıkarıp, servis yapın.

Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.

Afiyet Olsun.
 
Üst