Ekmekler

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Yulaflı Ekmekler
    [​IMG]

    Malzemeler:


    yaklaşık 2 su bardağı un
    1 su bardağı yulaf ezmesi
    1 paket instant maya
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su


    Yapılışı:

    1_2 su bardağı unu maya ile karıştırın.
    2_Yulafı mutfak robotundan geçirip parçalayın.
    3_Yulafı, tuzu, şekeri, yağı ve suyu ilave edip pürüzsüz olana kadar yoğurup mayalanmaya bırakın. (Gerekirse daha fazla un ilavesi ile yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur haline getirebilirsiniz)
    4_Kabarıp iki katına çıktıktan sonra tekrar 1 dakika yoğurup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayın.
    5_Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
    6_Önceden ısıtılmış 200C dereceli fırında altı üstü pişip kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.