Ekmekler - Çay Saati

#1
Zeytinli Ekmek





Malzemeler:

1 Adet Ekmek Hamuru
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
Alabildiği Kadar Un


Yemeğin Tarifi :

1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın. 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta,
1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın. 1 su bardağı ayıklanmış zeytin
ve alabildiği kadar unu ekleyin. İyice yoğurun.
Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın. 2 saat dinlendirin. Üzerine su sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun...


Denizaltı

,



Malzemeler:

2 Adet uzun Ekmek
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Dövülmüş Sarmısak
225 gr Domates Sosu
Peynirle Tatlandırılmış Spagetti(pişmiş)
2 Dilim Jambon
2 Dilim Taze Kaşar


Yemeğin Tarifi :

Fırını 180 derece ısıtın. Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. 2 adet ekmeği ikiye bölün.
Tereyağı ve sarmısağı karıştırıp, ekmek hamurlarının üzerine sürün. Dilimleri fırın
tepsisine yerleştirin.
Her ekmeğin üzerine spagettiden koyun. Jambonu ince ince dilimleyin. Spagettinin
üzerine dilimleri yerleştirin. Taze kaşar dilimlerini ince ince kesin. Taze kaşar ,
dilimlerinin spagettilerin üzerine çapraz şekilde yerleştirin. Fırına sürerek
12 dakika pişirip servis yapın.

Afiyet olsun

Fiyonk




Malzemeler:

200 gr beyaz peynir (yumuşak)
1 dilim kaşar peyniri
2 dilim dana jambon
1 veya iki salatalık turşusu
Bir kaç tane mantar
3 dilim tost ekmegi


Yemeğin Tarifi :

Peyniri çırparak tost ekmekğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve
tekrar jambon koyun.

Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun. Tekrar tost ekmeği
koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.

Afiyet Olsun.


Sevgi Çöregi




Malzemeler:

HAMUR İÇİN
2 Kahve Fincanı Margarin
1 Yumurta
Tuz
İÇ MALZEME
2 Havuç
2 Kereviz
Tuz , Karabiber
400 gr Brokoli
2 Yumurta
6 Kiraz Domates
350 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
3 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Demet Maydanoz


Yemeğin Tarifi :

Hamur malzemelerini büyük bir kasede karıştırıp pütürsüz bir hamur elde edinceye
kadar yoğurun. Hamuru bir alüminyum folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Havuç ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın.
Brokoliyi küçük parçalara bölün. Domatesleri ikiye bölün.

Brokoli, havuç ve kerevizi tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp soğuk su ile durulayın.
Süt kremasını yumurta ile karıştırıp tuz, karabiber ve limon kabuğu ile tatlandırın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 6 küçük sufle kabını yağlayın. Hamuru
3 mm kalınlığında açın. Bir sufle kabı ile hamurdan 6 daire çıkarın. Hamur dairelerini
kapların içine yerleştirin. Sebzeleri ilave edin. Yumurtalı kremayı üzerine ekleyin.

Fırına verip 30-35 dakika pişirin. Sevgi çöreğini kıyılmış maydanozla süsleyip
servis yapın.

Afiyet Olsun.
 
Üst